2017. január 20., péntek

Yellow Spring




Ez a tél számomra már most túl hosszú és túl hideg. Tudom, előttünk áll még másfél hónap, de én egyre többet gondolok a tavaszra. A szürkeség lehangol, hiányzik a fény, hiányoznak a színek...
Irigykedve nézem a gyönyörű havas környezetben, a természet közelében élők fotóit. Nekünk, városiaknak csak a latyak vagy a jeges utak jutottak:(
Egy-egy napsütéses napon igyekszem minél több időt kinn tölteni (ez jobbára az erkélyt jelenti), és teleszívni magam fénnyel és energiával.
Nem csoda hát, hogy majdnem elkészült Valentin napi mintámat félretettem, és az időrendet felborítva a héten egy kis tavaszt hímeztem magamnak. Sárgára vágytam, így aztán hatalmas nárciszokat terveztem, továbbá egy kis hölgyet szintén sárga ruhában - kezében az elmaradhatatlan tűvel és ollóval-, meg egy édes kis barit. És a tavaszi minta hímzése valóban jobb kedvre derített.
(Az kevésbé, hogy a folyton változó fényviszonyok között nehezen ment a fotózás, s sajnos nem is sikerült tökéletesen visszaadni a gyönyörű színeket.)
A párna minimál-díszítést kapott - krémszínű gyapjú nyelvecskéket és gombokat varrtam rá.
A hátoldal Osnaburg anyagból készült - a vászonhoz hasonlóan ezt is diókristállyal (Walnut Ink Crystals) festettem meg.












A minta mérete: 105 x 99 öltés
A kész hímzés mérete: 15 cm x 13,5 cm
A párna mérete: 19 cm x 19 cm
Vászon: 36 count-os Edinburgh
Fonalak: WDW



Kellemes hétvégét kívánok!
Eszter



7 megjegyzés:

  1. Bellissimo Eszter, adoro i colori!

    VálaszTörlés
  2. Szemet gyönyörködtető minta született❤ A hímzővásznad színe nagyon tetszik❤
    Tökéletesen átérzem, amit a latyakos-szutykos időről írsz.... A nagyon hideg, napsütésmentes napok után remélem, hogy csodaszép tavaszunk lesz.
    Puszillak

    VálaszTörlés
  3. Természetesen nem tántorít el engem hogy nem megfelelő fényviszonynál fotóztál attól, hogy elnyerje tetszésem a párnád:-)
    Nagyon kedves a hímzésed,a színek és hogy klassz, hogy tavaszi a téma.
    Bizony, még a természet közelben élőknek is szürke a szürke és a jegesre fagyott tisztítatlan utca is baleset veszélyes, ennek ellenére egy kertben valóban kellemesebb a tél mint Budapest latyakjában.
    Szóval, jól tetted, hogy félredobtad a Valentin napit, kellett már ez a sárga, remélem a tökéletes munkád után máris jobb lett a hangulatod!♥

    VálaszTörlés
  4. Milyen szép lett!!!♥
    Már január nagy részén túl vagyunk, a február meg mindig olyan gyorsan eltelik és már itt is a tavasz! :o)))

    VálaszTörlés
  5. I just love your new design! That's very beautiful!

    VálaszTörlés
  6. Bom dia! Ficou uma fofura seu ponto cruz! Bom domingo para você e sua família! Vim bordar este recadinho para vocês me desculpando pela ausência. Estou confeccionando adereços para o carnaval e em breve publicarei novidades para vocês!
    Abraços em todos, beijos no <3
    Fiquem com Deus
    ♥Hilda's Bordados♥

    VálaszTörlés